02-535-7000

להזמנת כרטיסים

10:00 - 16:00

ימים א', ב', ג', ה'

12:00 - 20:00

יום ד'

רחוב המוזיאון 1

מעלה אדומים

יצירת קשר               

Select your language

יצירת קשר     תמכו בנו     חנות
               EN
פעילות מוזיאון קסטל באוקטובר 2024

יום שלישי, 1 באוקטובר 2024 – מפגש בין מנכ"ל המוזיאון חגי ששון, מדריך ראשי אלי רז ואוצר דר' אלק ד' אפשטיין עם מאר אילן באומן, בנו של יעקב באומן ז"ל, אחיו של בלהה קסטל ז"ל, בביתו בתל-אביב. מר אילן באומן העביר במתנה למוזיאון 17 ליטוגרפיות ממוסגרות של משה קסטל, מתוכן 10 – בחתימה והקדשה אישית של האמן; כמו כן, תרם שישה ספרים על קסטל, כולם עם חתימותיו. זו תרומה חשובה וייחודית למוזיאון.

כעבור שבוע, אוצר המוזיאון הכין רשימות מפורטות של מתנה חשובה זו שהוענקה למוזיאון, שכוללת חמש ליטוגרפיות שלא היו באוסף המוזיאון בעבר. בכך גדל אוסף הליטוגרפיות, הדפסי המשי והתחריטים של משה קסטל במוזיאון מ- 59 ל- 64 יצירות.

במהלך חודש אוקטובר שלוש ליטוגרפיות שנתקבלו נתלו באולמי המוזיאון: "שופר ששער האריות" – באולם "הללויה", ו"כותל. תהילה לירושלים" ו"מגילת הזהב" (שתי היצירות נמצאות בבית הנשיא) – באולם הכניסה למוזיאון, כדי להדגיש את מעמדו הממלכתי הייחודי של משה קסטל.

יום רביעי, 2 באוקטובר 2024 – אוצר המוזיאון פגש את הבעלים של גלריית בידרמן לאמנות הישראלית, מר אפרים בידרמן, בביתו בכפר-שמריהו, וקיבל ממנו בהשאלה את יצירתו של משה קסטל "זוג בצפת" לשם תצוגתה במוזיאון. באותו היום אוצר המוזיאון פגש את עו"ד עידן מרדכי בביתו בחיפה וקיבל ממנו בהשאלה את יצירתו של משה קסטל "אשה עם ילד בצפת" לשם תצוגתה במוזיאון. כבר ביום שני, 7 באוקטובר 2024, שתי יצירות מקור הללו נתלו, והן נגישות עכשיו לראשונה לכל מבקרי המוזיאון.

יום ראשון, 27 באוקטובר 2024 – הסתיים תהליך העבודה על הקטלוג של אוספי המוזיאון במערכת ליהול אוספים בתוכנת IDEA; הקטלוג זמין באתר https://www.infocenters.co.il/castel ונגיש לכל הציבור.

התהליך התחיל ביוזמת מנכ"ל המוזיאון מר חגי ששון; על האתר עבדו אוצר המוזיאון ושני נציגי החברה, שרמה פנקאג' ועידן שוורצמן. הקטלוג כולל את כל יצירות שמן ובזלת מאוסף המוזיאון (בסך הכל – 82), כמו גם כל השטיחים, ליטוגרפיות והדפסי המשי, ואת כל יצירות שמן מאוספים פרטיים הנמצאת עכשיו במוזיאון בהשאלה, בסך הכל – 174 יצירות. בכך הפך מוזיאון קסטל למוזיאון הראשון בארץ שהכין את הקטלוג המלא של האוסף שמוצג באולמותיו והנגיש אותו לציבור הרחב.

הקטלוג כולל גם את כל הליטוגרפיות והדפסי משי המוצעים למכירה בחנות המוזיאון; מטרתו – לסייע במכירות והעלאת הרווחים.

עד ליום שלישי, 8 באוקטובר 2024 – הכנה והוצאה לאור של קטלוג דו-לשוני (בעברית ובאנגלית, 60 עמודים + כריכה) לתערוכת הצייר יהודה ארמוני "זוהי ארצי ושדותיה". עורך – דר' אלק ד' אפשטיין, מתרגם – מיכאל סיגל, עיצוב גרפי – גלינה בלייק, הפקה והדפסה – דפוס "גרפוס". הקטלוג כולל מאמר מבוא מאת אוצר המוזיאון על דרכו האמנותית של הצייר ורפרודוקציות של כל 50 היצירות המוצגות בתערוכה.

ביום רביעי, 9 באוקטובר 2024, בשעה 19.30 – לצדה של תצוגה מיוחדת "טרגדיה, גבורה ותקומה: 7 באוקטובר בראי האמנות" באולם הכניסה למוזיאון התקיים אירוע מיוחד של התייחדות עם זכר קורבנות הטרגדיה והמלחמה במסגרת "קתדרה מעלה אדומים"

מיום רביעי, 9 באוקטובר 2024 – התערוכה הצייר יהודה ארמוני "זוהי ארצי ושדותיה" פתוחה לציבור. תערוכה זו מציגה את נופיה הקסומים של ארץ-ישראל. כדברי אחת המבקרות, "התערוכה כולה היא חוויה אדירה של אהבת הארץ".

יום שני, 14 באוקטובר 2024, בשעה 18.30למעלה ממאה איש, ביניהם פרופ' דוד בוניס, דר' דליה הקר-אוריון, דר' מתת אדר-בוניס, דר' גבי יאיר ובני משפחת קסטל, הגיעו למוזיאון לפתיחה חגיגית של תערוכת הצייר יהודה ארמוני "זוהי ארצי ושדותיה" והשקת קטלוגה. נשאו דברים: מנכ"ל המוזיאון, מדריך ראשי, אוצר והאמן עצמו, שגם הדריך סיור בתערוכה. 

יום ראשון, 20 באוקטובר, יום שני, 21 באוקטובר ויום שלישי, 22 באוקטובר 2024, בין השעות 11.00 ל- 14.00 – מוזיאון מקיים פעילות סוכות מיוחדת למשפחות: לילדים – סדנה בהנחיית המורה לאמנות אתי סורין, ולמבוגרים – סיורים בהנחייתם של אלי רז ואלק ד' אפשטיין בעברית (בימים ראשון ושלישי) וברוסית (ביום שני).

ביום שני, 21 באוקטובר 2024 – חוקרת ומבקרת תרבות ידוע דר' קציעה עלון הגיעה למוזיאון, במיוחד לתערוכת יחיד של יהודה ארמוני

באותו היום ביקר במוזיאון אדריכל ואספן אמנות דן בירנבאום, איתו קיימנו ישיבת העבודה בקשר לתערוכה לכבוד יובל ה- 125 של האמן מרדכי אבניאל (יש ברשותו אוסף מכובד של יצירותיו).

ביום ראשון, 27 באוקטובר 2024, ביקרו במוזיאון אסיר ציון מפורסם ולוחם דגול על זכותם של היהודים לעלות לישראל מר יוסף בגון ויושבת-ראש האגודה "מוסקבה-ירושלים" גב' אולגה גלפנד, שזכו לסיורים אישיים עם המנכ"ל והאוצר. קיימנו ישיבות עבודה בנושאי שיתוף האנשים הללו בפעילות המוזיאון, במיוחד לאור תערוכה של האמן יוסף אוסטרובסקי ז"ל, שעלה גם הוא מברית-המועצות לשעבר לפני קרוב ל- 35 שנה.

ביום רביעי, 30 באוקטובר 2024, ביקר במוזיאון בן הצייר, מאיר אוסטרובסקי, איתו קיימנו ישיבת עבודה אינטנסיבית לשם הכנת התערוכה שצפויה להיפתח כבר בחודש דצמבר. תהליכי העבודה על התערוכה נמצאים בשלבים מתקדמים.

ביום רביעי, 30 באוקטובר 2024, בשעה 15.00 – מפגש ראשון של "מועדון סרטי אמנות" בשפה הרוסית ("מאסכולת ברביזון לראשית האימפרסיוניזם") וסיור בתערוכה של יהודה ארמוני "זוהי ארצי ושדותיה" עם אוצר המוזיאון.